Támogasd te is a pedagógusok követeléseit a petíció aláírásával!

Az oktatásban dolgozók bérét emeljék a diplomás átlagbér szintjére! A pedagógusfizetések az OECD-tagországok közül Magyarországon a legalacsonyabbak, a felsőfokú végzettségűek fizetésének csak az 58–66 %-át érik el. A fokozódó tanárhiány mérséklése érdekében az oktatásban dolgozók azonnal kapjanak jelentős mértékű béremelést, és szülessen írásos garancia arról, hogy két éven belül megtörténik a bérek felzárkóztatása és értékállóvá tétele.

Valódi sztrájkjogot az oktatásban dolgozóknak! Első lépésként vonják vissza a köznevelési törvény azon pontjait, melyek a járványhelyzetre hivatkozva egy rendelet révén korlátozták ezen jogunkat, majd a veszélyhelyzet megszűnésével visszavonás helyett törvényerőre emelték azokat! Nem tűrjük, hogy a problémák megoldása helyett megpróbáljanak elhallgattatni bennünket!


A Tanítanék Mozgalom polgári engedetlenségi hullámot indított a követelések teljesüléséért. Támogasd te is a küzdelmet az oktatási rendszerért és a gyermekeink jövőjéért, írd alá a petíciót és küldd tovább 3 ismerősödnek!Támogatta