Felhívás MINDENKINEK

Március 16.: egy nap, egy óra bátorság gyermekeinkért, a jövőért
#polgáriengedetlenség #felhívás #március16

A tanárok, a diákok, a szülők, a szakszervezetek évek óta jelzik, hogy az oktatással baj van: a pedagógusok rossz körülmények között, szabadság és megbecsültség nélkül dolgoznak. Ez gyerekeinknek árt a legtöbbet. Most viszont nem a tananyag vagy az eszközök megújítását követeljük, most tűzoltásról van szó: az oktatásban dolgozók bérét azonnal rendezni kell, mert egyre több tanár kénytelen elhagyni anyagi okok miatt a pályát és nincs utánpótlás sem. A kérdés az, hogy holnap ki fog tanítani! Ahogy gyerekek nélkül, úgy pedagógusok nélkül sincs iskola!

2022. március 16-ra a szakszervezetek sztrájkot hirdettek, de a kormány tárgyalás helyett rendeletben korlátozta a sztrájkhoz fűződő alapjogokat. Ezért a bérek rendezése mellett a sztrájkjog helyreállítását is követelnünk kell! Ezért hívjuk a kollégákat sztrájkra vagy akár polgári engedetlenségre, mindenki mást pedig támogatása kifejezésére, akár a munkabeszüntetéshez való csatlakozásra.

Teljes sztrájkfelhívásunk itt olvasható.


Ha egyetértesz a céljainkkal, jelezd nekünk támogatásodat az ív kitöltésével! Akár pedagógus kollégaként, akárt állampolgárként állsz mellettünk, sokat jelent a támogatás!

Támogatta